Wednesday, March 13, 2013

Dermabraziune vs. microdermabraziune


Cosuri, puncte negre, pori dilatati? Petreci ore intregi in fata oglinzii pentru a gasi remedii de imbunatatire a calitatii tenului si implicit a frumusetii tale? Solutii sunt multe, oare ele dau randament? Cum poti fi si tu mandra purtatoare a unui ten de portelan? Ei bine, exista cateva formule pe care le poti aplica pentru a-ti imbunatati considerabil tenul si de aceea in cele ce urmeaza va voi prezenta cateva din multele interventii nechirurgicale pentru a va apropia de idealul de ten.

Dermabraziune versus microdermabraziune? Ce mi se potriveste ?
Microdermabraziunea si dermabraziunea sunt doua metode diferite de a rezolva anumite imperfectiuni ale tenului. Ambele metode sunt eficiente insa fiecare rezolva anumite probleme ale pielii si sunt recomandate in functie de caz, tipul de piele sau rezultatul dorit.

Dermabraziunea este mai invaziva, este o procedura mai agresiva de peeling. Este o metoda de a imbunatati aspectul tenului prin abraziunea stratului superior al pielii. Pielea este supusa unui procedeu de pregatire in prealabil, de obicei prin inghetarea pe portiuni a stratului de piele ce va fi tratat. Procedeul foloseste un aparat cu un motor rotativ si o perie rigida ce actioneaza asupra suprafetei tratate. Instrumentul abraziv indeparteaza aspectul inestetic al pielii si pe masura ce vindecarea are loc un strat neted si nou de piele se formeaza.

Microdermabraziunea este o procedura mai blanda si preferata de majoritatea doamnelor ce doresc o imbunatatire vizibila a frumusetii tenului. Ea se aplica pentru toate tipurile de ten, este mai putin invaziva iar procedura consta in utilizarea unui aparat cu cristale fine pentru a trata bland pielea.

Microdermabraziunea nu este o procedura chirurgicala. Prin urmare, nu exista riscurile asociate interventiilor chirurgicale minore ca dermabraziunea, unde se folosesc anestezice si exista sangerare. Tehnica combina abrazarea blanda cu microcristale si aspiratia pentru indepartarea stratului de celule moarte. Este o procedura de exfoliere si reintinerire, ce poate fi repetat la interval de 1 saptamana, (minim 4 sedinte pentru rezultate vizibile) spre deosebire de dermabraziune.

Procedura de dermabraziune dureaza mult mai mult ca timp de desfasurare (pana la 90 minute), iar un tratament poate fi impartit in mai multe etape/ sedinte. Tratamentul de microdermabaziune este cunoscut si ca „peeling de pranz” datorita duratei mici necesare pentru aplicare (15- 45 minute) . 

Spre deosebire de microdermabraziune, unde rezultatele sunt vizibile imediat(maxim 24 ore) , rezultatele substantiale ale procedurii de dermabraziune sunt vizibile abia dupa 3 pana la 6 luni de la aplicarea tratamentului (sunt necesare cel putin 10 zile pentru ca pielea traumatizata sa formeaza o crusta fina si aceasta sa cada, pentru a permite formare de celule noi, mai ferme si vindecarea) . Insa efectele sale au o durata de pana la cativa ani, spre deosebire de microdermabraziune (doar cateva luni) care necesita sedinte de intretinere periodice.

Mezoterapia (Mezoliftul)
Mezoterapia reprezinta o tehnica inovatoare, descoperita de un francez, dr. Michel Pistor (1952). In 1986, peste aproape 3 decenii, mezoterapia a fost recunoscuta de Academia Nationala de Medicina a Frantei ca parte integranta a medicinei traditionale.

Mezoterapia sau mesolift-ul nu este o alternativa la un face lift chirurgical, dar poate face "minuni" pentru a reintineri pielea uscata, obosita si deteriorata de soare.

Tratamentul urmareste tonifierea si hidratarea tegumentelor faciale si corectarea semnelor lasate de trecerea anilor (precum ridurile, santurile, ptoza tegumentului), avand ca efect incetinirea procesului de imbatranire. Cele mai bune rezultate apar daca tratamentul se incepe cat mai devreme si este repetat cu regularitate. dar mezoterapia este potrivita si pentru pielea mai batrana.

Procedeul se adreseaza in special pielii, si se bazeaza pe utilizarea microinjectiilor cu substante ce stimuleaza mezodermul pentru variate scopuri biologice.

Substantele ce se injecteaza in mezoderm in timpul mezoterapiei depind de fiziopatologia fiecarui tip de proces lezional. Printre substantele utilizate, se enumera:
Tratamentul poate fi început imediat dupa o consultatie initiala, în care veti fi informat de câte sedinte aveti nevoie. Micro-injectiile se administreaza de doua ori pe saptamâna de-a lungul unei perioade de 4 pâna la 8 saptamâni. Unii indivizi ar putea necesita doar un tratament de 4 saptamâni, chiar daca unul complet dureaza cam 8 saptamâni. Rezultaele sunt pe termen lung si pot fi constatate chiar dupa prima sedinta.

Liftingul facial nechirurgical nu va avea niciodata aceleasi rezultate ca o interventie chirurgicala si totodata rezultatele acestor proceduri difera de la un pacient la altul. Cu toate astea, reprezinta o alternativa mai sanatoasa si mai sigura, precum si o metoda de preventie a imbatranirii premature. Pacientul ideal este o persoana de 40 - 50 de ani, care nu prezinta un ten suficient de imbatranit pentru a se califica pentru lifting chirurgical.

Programari:
 Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

No comments:

Post a Comment