Monday, November 22, 2010

"VITAMINELE" Absolut necesare pentru a da vitalitate organismului

De la o varsta frageda suntem invatati de parinti ce trebuie si ce nu trebuie sa facem pentru a avea un corp sanatos. Asa cum mintea o hranim cu informatii care ne ajuta sa ne dezvoltam ca persoane o atentie deosebita trebuie sa acordam si organismului nostru, vrem sau nu vrem de ceva timp incoace "imaginea conteaza" si de multe ori este primul lucru necesar a te face remarcat si abia apoi sa demonstrezi celor din jur si "ce ai in cap".

Mentionam in titlu VITAMINELE. de ce ne sunt ele necesare? Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului pe care acesta le produce in cantitate insuficienta pentru a-si acoperi nevoile (vitaminele B6, B8, D, K) sau pe care nu le poate sintetiza.

Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la nastere). Structura chimica si rolul biologic al celor treisprezece vitamine cunoscute in zilele noastre (acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K si PP) sunt foarte diferite. De altfel, vitaminele actioneaza in doza mica, singure sau in mod sinergic, si nu au nici o valoare energetica.

Vitaminele se clasifica, de obicei, in doua grupe: vitamine hidrosolubile (solubile in apa), care grupeaza vitamina C si vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B8, B12, PP), si vitamine liposolubilecare grupeaza vitaminele A, D, E si K.

De ce mai multe ori acestea nu aunt asimilate exact in locul in care avem mai mare nevoie si de aceea uneori este necesar pe langa cremele obisunite cu vitamine sa apelam si la MEZOTERAPIE.  

Prima data descrisa de catre Dr. Marcel Pistor in 1952 in Franta, Mezoterapia este o metoda de tratament invaziv pentru terapia durerii sau a bolilor, prin microinjectii in locurile corpului uman unde durerea este simtita sau boala este prezenta.

MEZOTERAPIE vine de la cuvântul “MEZO” care în limba greacă înseamnă “mijloc” şi Mezoterapia stimulează întotdeauna ţesutul mezodermal. Mezoterapia a fost recunoscuta ca si parte a medicinei traditionale de catre Academia Nationala Franceza de Medicina in 1987. In medicina estetica, mezoterapia este o procedura prin care cu microinjectii in piele, direct in mezoderm, cu un cocteil de substante, stabilit de doctor in functie de nevoile si situatia pacientului, continand extracte naturale, agenti homeopatici, vitamine, minerale, aminoacizi se pot efectua tratamente pentru inlaturarea celulitei, scadere in greutate, eliminarea depozitelor de grasime, intinerirea pielii, hidratare - reducerea ridurilor fine (Mezolift).

Mezoterapia estetica, care este preocuparea noastra, isi propune ca obiective:
  • reintinerirea tenului 
  • terapia ridurilor 
  • mezolifting 
  • terapia melanodermiilor (hiperpigmentari) 
  • terapia lipodistrofiilor
  • terapia excesului ponderal 
  • terapia vergeturilor
  • tratamentul îmbatrânirii
In cadrul reîntineririi tenului se obtine o revitalizare, energizare, calmare si destindere a acestuia. Mezoterapia implica injectari multiple de substante farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine si alte ingrediente, in tesutul adipos subcutanat - mezoderm. Amestecul de substante injectate variaza in functie de fiecare pacient si locul care urmeaza a fi supus terapiei. Formula finala nu este fixa, fiecare medic avand libertatea de a decide ingredientele. 

Mai specific, printre cele mai utilizate ingrediente in mezoterapie se numara: fosfolipidcolina, biotina, D-pantenol, procaina, L-arginina, L-carnitina, hialuronidaza, acid glicolic, lidocaina, acid retinoic, aminofilina, dimetilaminoetanol (DMAE), gerovital, ginkgo biloba, marcaine, minoxidil, colagenaza, pentoxifilin, dutasterida, yohimbina, cofeina, extract de anghinare, multi vitamine, acid hialuronic, melilotus, taurina.

Mezoterapia este utilizata cu  precadere  in rejuvenarea (reîntinerirea) pielii, utilizarea în mod repetat a mezoterapiei va conduce la o îmbunătăţire evidentă, globală a feţei (sau a zonei unde se realizează), la creşterea elasticităţii pielii dar şi la capacitatea acesteia de hidratare. Pielea va apărea mai luminoasă şi mai naturală cu aspect întinerit.

Acest efect este denumit “meso-glow effect” sau “efect de strălucire”. Dacă se introduce şi acid hialuronic în substanţele microinjectate, atunci efectul este de “meso-lifting”. “Meso-botox” este de reducere sau prevenire a ridurilor la nivelul feţei. Faţa devine mult mai luminoasă şi mai “fresh”. Mezoterapia utilizată în celulită are un efect de întindere a pielii, o îmbunătăţire a structurii ei şi ca rezultat, o îmbunătăţire a efectului cosmetic al zonei respective.

Dacă mezoterapia este efectuată de un medic cu pregătire în acest domeniu, atunci riscul de apariţie a complicaţiilor este minim. Fiind vorba de injectări, există posibilitatea ca la locul injectării să apară iritaţii (roşeaţa) sau echimoze sau chiar mici hematoame care trec în câteva zile. Imediat post injectare, pot apărea mici puncte de sângerare pe locurile de injectare care se opresc prin compresie uşoară.

Tratamentul nu se recomandă la femeile însărcinate sau la pacienţii care sunt cunoscuţi cu teren alergic, unde riscul de complicaţii este mult mai mare.

Programari:
 Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro