Monday, March 17, 2014

Masaj

Masajul este unul din procedeele folosite in clinica noastra ce confera o senzatie de bine, relaxare, liniste, confort fizic si psihic, activand circulatia sangelui si reducand nivelul toxinelor din organismul uman. Scopul masajului este sa relaxeze, sa energizeze si sa elimine durerile musculare si osoase aparute in urma unor pozitii incomode sau a unui program prelungit de munca.

Tipurile de masaj practicate in clinica noastra sunt:
Masaj de relaxare
Masaj anticelulitic
Masaj cdL
 Drenaj limfatic

Masajul de relaxare: este un masaj general ce acopera tot corpul de la picioare si pana la cap, atat pe spate cat si pe fata. Se efectueaza ocazional sau periodic in scopul relaxarii si generarii unei stari de buna dispozitie.
Masajul anticelulitic: masaj local efectuat cu creme sau geluri anticelulitice aplicate prin tehnici ferme in scopul stimularii circulatiei limfatice in zonele afectate de celulita. Masajul anticelulitic activeaza functia tiroidei si microcirculatia sangvina antrenand eliminarea substantelor toxice din organism.
Masajul este contraindicat :
-          atunci cand sunt constatate afectiuni dermatologice care acopera un proces inflamator profund (furuncule, abcese, flegmoane, etc.)
-          in procesele inflamatorii ale articulatiilor (artrita, osteita, osteomielita, etc.)
-          in starile patologice cu caracter general insotite de febra, agitatie, oboseala acuta si debilitate intensa in inflamatiile centrilor nervosi, in hemoragiile cerebrale si in accidente vasculare.

No comments:

Post a Comment