Monday, November 26, 2012

Marirea buzelor - Efectul permanent

O femeie este frumoasa prin felul ei de a fi, prin naturaletea cu care se afiseaza celor din jur, prin gesturile tandre si prin modalitatea in care reuseste sa iti inveseleasca ziua. Pentru a crea o concordanta intre frumusetea fizica si cea sufleteasca femeia apeleaza la mici trucuri care de multe ori sunt puntea de trecere spre a-i cunoaste adevarata ei valoare. 

Mentionam mai devreme de mici trucuri pentru a ne imbunatati frumusetea fizica si acestea sunt : diverse tratamente corporale si faciale, sesiuni de microdermabraziune, terapie laser, injectii cu toxina botulinica si acid hialuronic, marirea buzelor temporar sau permanent etc. 


Din cele relavate anterior ma voi opri asupra maririi buzelor. 

Dupa cum se stie augumentarea buzelor se poate face cu acid hyaluronic si cu transfer de grasime proprie, ambele, metode temporare de a da o forma mai frumoasa acestora si care necesita repetare la o anumita perioada de timp intre 6 luni si 1 an. Pe langa metodele temporare non-chirurgicale de marire si de infrumusetarea a buzelor s-a dezvoltat o procedura revolutionara de marire a volumului si imbunatatire a aspectului acestora cu implant siliconic care asigura si un efect permanent. 
          
Cea mai buna metoda de marire a buzelor desi cu efect temporar este utilizarea acidului hyaluronic, insa implantul de buze poate fi o alternativa pentru persoanele mai curajoase si care vor sa apeleze la servicii ale chirurgiei estetice.
         
Implantul serveste si ca alternativa pentru fillerii injectabili (acidul hyaluronic), majoritatea reabsorbindu-se intr-o perioada relativ scurta de timp, necesitand repetarea tratamentului. Aceasta optiune reprezinta o alegere perfecta pentru un efect permanent de marire a buzelor (implantul de buze). 

Acest implant creaza un aspect neted si natural buzelor, este creat astfel incat sa nu permita cresterea tesutului inconjurator in acesta, putand fi indepartat sau reajustat la cerere, bineinteles prin chirurgie estetica. Avantajul sau este ca dupa inserare, acest implant de buze poate fi modelat astfel incat sa se obtina conturul dorit, iar suprafata non-poroasa va oferi un aspect natural tesuturilor de la nivelul buzelor (fara cocoloase, deformari) . 

Acest tip de implante buze nu se rupe si nu se dezumfla. Cheiloplastia de augmentare dupa cum este numita in termeni medicali procedura de augumentare (marire) si modelare a conturului buzelor prezinta ca orice alta interventie chirurgicala anumite riscuri de care trebuie sa tinem cont inainte de a lua aceasta decizie.

Printre riscuri se pot mentiona: reactii adverse la anestezic; sangerare; reactii de hipersensibilitate; mancarimi; hematom (acumulari ale sangelui); infectie; tumefierea buzelor si inrosirea excesiva; abces; reactii alergice la materialele de augmentare (fie injectabile fie implantabile), respingerea implantului (expunere/eliminare). Analizele medicale ce va vor fi recomandate de medicul chirurg precum si ingrijirile post-operatorii si priceperea medicului ce va savarsi operatia vor diminua considerabil aceste riscuri. 

Indiferent ce solutie alegem pentru a ne imbunati aspectul este bine sa discutam cu medicul care ne va opera pentru a fi siguri ca decizia luata este cea mai buna si pentru a nu avea apoi regrete. In concluzie ne putem mari buzele cu acid hyaluronic, implant de buze, transfer de grasime proprie.  

Programari:
 Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro