Thursday, January 10, 2013

Ten frumos in prag de iarna!

Tinutele lejere si colorate au fost inlocuite de haine groase, cizme imblanite, care nu ne mai ajuta prea mult sa iesim in evidenta. A venit momentul in care vom fi admirate mai mult pentru frumusetea tenului decat pentru silueta noastra si de aceea acesta acum trebuie protejat mai mult ca inainte.

Medicii esteticieni iti ofera o gama larga de tratamente pentru ca fata ta sa fie intinerita, luminoasa sa fie plina de vitalitate. Daca tratamentele faciale uzuale sau microdermabraziunea sau liftul de fata mecanic nu ne ajuta in masura in care avem nevoie sau nu mai suntem la prima tinerete iar timpul a lasat mici amprente ale trecerii lui, medicina ne pune azi la dipozitie o serie de tratamente, unele mai agresive, altele un pic mai delicate ce ne vor imbunatati considerabil aspectul pielii.

Cel mai cunoscut tratament este Botoxul, atat datorita mediatizarii puternice cat si eficientei sale in a fi solutia care sterge ridurile. Toxina Botulinica tip A este o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Ea actioneaza asupra jonctiunilor neuromusculare blocand mediatorii chimici sinaptici (acetilcolina), producand pareza temporala a grupurilor musculare interesate. Astfel musculatura interesata se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, care va deveni fara pliuri si riduri.

Pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului. Injectiile cu Toxina Botulinica nu necesita internare si nici anestezie, disconfortul pacientului fiind minim. Toxina Botulinica poate fi folosita pentru tratarea ridurilor din etajul superior al fetei - ridarea transversa a fruntii (muschiul frontal) - caderea sprancenelor (muschii corrugator si orbicular) - riduri verticale la radacina nasului (muschiul procerus). Datorita mecanismului sau de actiune efectul Toxinei Botulinice dureaza intre 3 si 6 luni fiind influentat de dilutie, locul in care se injecteaza, toleranta individuala. Primele efecte ale Toxinei Botulinice injectate apar in 24 de ore, rezultatul final fiind apreciat dupa 7-14 zile.

Acidul hialuronic este o alta varianta de tratament. Acidul hialuronic (HA) este o proteina care apare in mod natural in întreg corpul uman si este concentrat în fluidele sinoviale, in valvele inimii si ochi, si este o componenta cheie a cartilajului. De aceea acidul hialuronic este foarte bine acceptat de catre organism. Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.

Acidul hialuronic este folosit de medici atat pentru umplerea ridurilor cat si pentru marirea buzelor. Acum putem avea buzele la care inainte priveam cu invidie. In aceasta perioada tenul are nevoie si de vitamine si cum sa le focalizam mai bine asupra fetei decat prin injectii, mezoterapie. printre cele mai utilizate ingrediente in mezoterapie se numara: fosfolipidcolina, biotina, D-pantenol, procaina, L-arginina, L-carnitina, hialuronidaza, acid glicolic, lidocaina, acid retinoic, aminofilina, dimetilaminoetanol (DMAE), gerovital, ginkgo biloba, marcaine, minoxidil, colagenaza, pentoxifilin, dutasterida, yohimbina, cofeina, extract de anghinare, multi vitamine, acid hialuronic, melilotus, taurina.

Mezoterapia este utilizata cu precadere in rejuvenarea (reîntinerirea) pielii, utilizarea în mod repetata a mezoterapiei va conduce la o îmbunătăţire evidentă, globală a feţei (sau a zonei unde se realizează), la creşterea elasticităţii pielii dar şi la capacitatea acesteia de hidratare. Pielea va apărea mai luminoasă şi mai natural, cu aspect întinerit. Acest efect este denumit “meso-glow effect” sau “efect de strălucire”. Dacă se introduce şi acid hialuronic în substanţele microinjectate, atunci efectul este de “meso-lifting”. “Meso-botox” este de reducere sau prevenire a ridurilor la nivelul feţei. Faţa devine mult mai luminoasă şi mai “fresh”. Rejuvenarea profunda sau peelingul laser confera pielii un aspect catifelat si luminos, prin indepartarea imperfectiunilor cauzate de varsta sau de un stil de viata activ. Peelingul, se adreseaza modificarilor aparute la nivelul pielii care iti dau senzatia de un ten incarcat si lipsit de vitalitate.

Poti sa observi reale imbunatatiri ale aspectului si ale calitatii pielii. Rezultatul este asemanator unui lifting nechirurgical si este recomandat pacientilor cu riduri sau cicatrici foarte profunde care nu doresc sa fie supusi unei interventii chirurgicale. Timpul de recuperare este mai indelungat iar roseata poate persista 2-3 saptamani. Dermabraziunea este mai invaziva, este o procedura mai agresiva de peeling. Este o metoda de a imbunatati aspectul tenului prin abraziunea stratului superior al pielii.

Pielea este supusa unui procedeu de pregatire in prealabil, de obicei prin inghetarea pe portiuni a stratului de piele ce va fi tratat. Procedeul foloseste un aparat cu un motor rotativ si o perie rigida ce actioneaza asupra suprafetei tratate. Instrumentul abraziv indeparteaza aspectul inestetic al pielii si pe masura ce vindecarea are loc un strat neted si nou de piele se formeaza.

Fie ca apelati la un singur tratament sau la o combinatie acestora aspectul pielii dumneavoastra va arata cu mult mai bine. De asemenea pentru a proteja tenul trebuie sa nu il supuneti timp indelungat la temperaturi scazute iar daca ati suferit si o interventie in zona fetei gen rinoplastie, otoplastie, lifting, trebuie sa va luati masuri de protectie si mai mari. 

Programari:
 
Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

No comments:

Post a Comment