Thursday, August 25, 2011

Tratamente ale podoabei capilareDatorita progreselor semnificative atat  domeniul chirurgical  cat si  nechirurgical, interesul pentru recuperarea parului cazut a crescut semnificativ in ultimii ani. Caderea parului afecteaza doi din trei barbati si una din cinci femei. Unele persoane incep sa-si piarda parul inca din jurul virstei de 20 de ani.

Factorii responsabili pentru aparitia calvitiei
Spalatul frecvent pe cap, o circulatie proasta, purtarea palariilor sau alte obiceiuri personale nu constituie de fapt principalii factori care duc la caderea, timpurie sau nu, a parului. La barbati, principalul factor in aparitia calvitiei este cel ereditar. La femei, schimbarile hormonale, mai ales cele care se petrec in timpul menopauzei sint principalii factori responsabili pentru rarirea si caderea parului. Accidentele, arsurile si bolile pot declansa de asemenea caderea parului. Pentru  o recrestere a parului   putem  utiliza mezotarapia pentru  cresterea parului si/sau implantul  de par.

Mezoterapia pentru cresterea parului
Mezoterapia este o tehnica medicala conceputa in 1952 de catre francezul Dr. Michel Pistor pentru a trata boli, cum ar fi reumatologia, traumatismele din sport , boli infectioase, boli vasculare, precum si imbunatatirea circulatiei. Mezoterapia, ulterior, a avut un succes enorm in tratamentul unor afectiuni estetice. Mezoterapia utilizata ca un tratament prelungit de o serie de opt la douasprezece injectii lunare ar trebui sa ajute atat barbatii cat si femeile in combaterea caderii parului. Tratamentul de intretinere o data pe luna continua sa sporeasca parul existent. Este un tratament cosmetic foarte eficace in combaterea caderii parului si pentru toate tipurile de alopecie si / sau calvitie masculina. Este o solutie inhibitoare, totusi nu la fel de optima ca un implant de par.

Mezoterapia inlocuieste vitaminele si mineralele, pe care organismul le pierde pe masura ce imbatranim. Medicamentele in tratamentele cu mezoterapie, determina o crestere in circulatia sangelui in zona scalpului si stimuleaza foliculii de par. Se introduc in piele sau in tesutul gras subcutanat amestecuri de nutrienti ( vitamine, minerale, substante vasodilatatoare, acid hialuronic, etc) cu scopul de a obtine oprirea caderii parului si regenerarea acestuia.
Implantul de par presupune de obicei mai multe grefe ce trebuie implantate pe parcursul mai multor sedinte, efectuate in general la interval de cel putin patru luni, pentru a permite o vindecare si o regenerare adecvate.

Doctorul va explica pacientului ce fel de anestezie este indicata in fiecare caz in parte. Chirurgul plastician se decide de obicei in favoarea unei anestezii locale sau partiale pentru implantul de grefa, dar cei mai multi chirurgi opteaza pentru o anestezie generala in cazul unei interventii mai complexe. Metoda chirurgicala folosita va fi de asemenea determinata de complexitatea procedurii.

Nu trebuie neaparat sa fii chel sau aproape chel pentru a te supune unui transplant de par. De asemenea virsta nu constituie un impediment pentru utilizarea transplantului. Cu cit pacientul este mai tinar, cu atit metoda de transplant trebuie sa fie mai conservatoare, deoarece regiunea din care se preleveaza parul poate sa nu fie inca suficient de stabila. Este ideal ca pacientul sa aiba un par suficient de des pe portiunile de unde se va efectua prelevarea, pentru a putea acoperi indeajuns zonele in care calvitia este sau va fi prezenta.

Cea mai cunoscuta metoda de implant de par necesita prelevarea din regiunea cefei a unei portiuni din pielea capului impreuna cu parul aferent. Portiunea respectiva este apoi impartita in citeva sute de grefe mai mici. Aceste grefe sint mai apoi introduse prin incizii extrem de fine in scalp, dispuse in asa fel incit parul sa creasca tot in directia normala. Majoritatea grefelor pot contine cinci sau sase fire de par, dar uneori este necesar un anumit numar de grefe ce contin doar unul sau doua fire de par, pentru a crea un aspect natural. Aceasta procedura este cunoscuta sub denumirea de mini sau micro grefa.

Implantul de portiuni de piele este o alta tehnica eficienta folosita pentru a acoperi  zonele atinse de calvitie. Dupa ce se indeparteaza o portiune din scalpul afectat, o alta portiune de scalp acoperita cu par este mutata si suturata in locul respectiv. Cicatricele ramase sint in general acoperite de parul nou care va creste in acea zona. Portiunile din crestetul capului afectate de calvitie pot fi acoperite indepartind portiunea de piele fara par si intinzind apoi portiunea vecina de scalp acoperita de par peste deschizatura creata. Aceasta metoda este cunoscuta sub numele de chirurgie prin reducerea scalpului.

O tehnica mai noua presupune folosirea in acest scop de noi tesuturi. Acest lucru permite intinderea pielii, ceea ce conduce la diminuarea portiunii de scalp afectate de calvitie.

Parul nou transplantat cade de obicei in decurs de sase saptamini de la interventia chirurgicala. Acest lucru este totusi extrem de normal. Parul nou va creste in aproximativ 12 saptamini. Pentru a obtine un aspect natural al parului nou crescut, este necesar adesea sa se umple zonele neuniforme, sa se formeze o linie a fruntii sau sa se indeparteze tesutul in exces din zona tratata prin chirurgie cu portiuni de piele.

Programari:
 
Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

No comments:

Post a Comment